Vyhledávání


Kontakt

Domino - zvuková a světelná technika
Boční 482
26101 Příbram 7
telefon: 777 006 116 -----------723 763 159

E-mail: ............................rock-action@seznam.cz

Tomáš Malich z URAN URAN : Kdo si hraje nezlobí

05.04.2011 09:25

 

 

 

     

 

 

 Příbram – URAN URAN  je kapela, která se na příbramská pódia vrátila po dlouhých letech.

Jakožto příbramská kapela nemohla organizátorům chybět v hudební soutěži Příbramská rocková liga. Před několika dny se kapela Uran Uran ligy s úspěchem zúčastnila. Vzhledem k tomu, že Příbramský deník je mediálním partnerem soutěže, podařilo se nám vyzpovídat bubeníka Tomáše Malicha.

Proč jste se zúčastnili Příbramské rockové ligy, co si od ní slibujete?

Protože nás oslovili kamarádi ze Spolku ve čtvrtek a protože si rádi zahrajeme po víc než dvacetileté odmlce pro příbramské publikum. Soutěžení bereme jako něco, co nás až tak nezajímá, ale myšlenka rockové ligy a střetávání různých žánrů na jednom podiu je fajn, jak pro muzikanty, tak snad i pro diváky.

Jak se vám hrálo?

Unaveně, protože jsme už starší kusy a začínali jsme až někdy v jedenáct.

Co byste na soutěži vylepšili?

Jak to tak sleduji, tak kolo od kola rockové ligy získávají organizátoři nové a nové zkušenosti a vylepšují nejroztodivnější detaily. Takže na konci tohoto ročníku už asi nebude co vylepšovat.

Jak hodnotíte výkony ostatních?

Mám jen samé superlativy. Nechci nikoho hodnotit konkrétně, ale všichni, kdo se o něco v muzice pokoušíme víme, jak je nesnadné dát dohromady kapelu, repertoár, čas a tak dále. Před všemi tedy klobouk dolů. A navíc kdo si hraje nezlobí.

Myslíte, že soutěž něco Příbrami přinese?

Šanci zahrát si před veřejností pro nové nebo staronové kapely. A pro diváky možnost vidět vedle sebe hrát naprosto odlišná uskupení, což považuji za zajímavé a přínosné.

Jak dlouho fungujete a jak byste popsali svůj dosavadní hudební vývoj?

Ve stručnosti: vznik 1986, zánik 1990 . Naprostá hudební výluka 1990 až 2010. Znovuobnovení činnosti v roce 2010, původně pouze pro potřeby vystoupení na červnovém Beat festu v příbramském kulturáku, ale jak se zdá tak nám snad to muzicírování ještě nějakou dobu vydrží ?!

Proč hrajete právě to, co hrajete a v jakém složení?

Hrajeme vlastní, zatím z naprosté většiny oprášené dvaadvacet let staré kousky. V rámci omezeného času na zkoušení jsme už vypotily i dvě novinky, které jsme zařadili na naše promo CD a EP, které jsme spáchali ve studiu PROPAST Petra Jandy. Hrajeme v podstatě v původním složení z dob minulých: zpěv Martin Šlemr, kytara Milan Hrudka, basa Jirka Ječmínek, klávesy Tomáš Burian, bicí Tomáš Malich. Chybí jen Ondra Koželuh, který se přemístil do USA.

Jaké máte ambice?

Zajímavá otázka, žádná odpověď.

Kdybyste dostali znovu pozvání zahrát si na Příbramské rockové lize, přijali byste?

Přijali .