Vyhledávání


Kontakt

Domino - zvuková a světelná technika
Boční 482
26101 Příbram 7
telefon: 777 006 116 -----------723 763 159

E-mail: ............................rock-action@seznam.cz

Příbramská rocková liga udeřila podruhé a pořádně

25.02.2011 10:11

22.2.2011

 

Divácký zájem o tuto událost vzrostl natolik, že v sobotu nebylo v restauraci skoro k hnutí. Kdo nepřišel včas, musel produkce kapel sledovat už pouze vestoje.

Druhé kolo zahájila popartová kapela Origami, hned po nich se představila skapunková skupina SKAliSKA. Jako host přijala pozvání metalová kapela Katarze z Prahy.

Organizátoři se také vytáhli, protože kapely hrály už za efektního osvětlení a umělé mlhy, což produkci dodalo pořádný šmrnc.

Jak dopadly kapely z druhého kola, ještě přesně nevíme, ovšem máme k dispozici výsledky z kola prvního, ve kterém zahráli Magor City Orchestra, Soukromey pozemek, Invitation a jako host Plewel.

Podle celkové známky od porotců, tedy 6,5 a patnácti hlasů diváků, vede Příbramskou rockovou ligu kapela Invitation, druzí jsou Magor City Orchestra se známkou 4,4 od pořadatelů a devíti diváckými hlasy. Na třetím místě je Soukromey pozemek. Ti získali od porotců známku také 4,4, ale pouze pět diváckých hlasů. Každý z porotců má k dispozici desetistupňovou škálu hodnocení.

V Příbramské rockové lize došlo k určitým změnám. „Soutěž měla mít původně čtyři základní kola, dvě semifinále a závěrečné finále. Nyní je to tak, že je pouze šest základních kol, ze kterých vzejde jedna vítězná kapela na základě známky od poroty a diváckých hlasů. Není však ještě úplně jasné, jestli třeba nevyhlásíme také divácky nejúspěšnější kapelu,“ uvedl David Drozda, jeden z organizátorů soutěže.

Snahou pořadatelů je, aby rocková liga v Příbrami pokračovala nepřetržitě a vždy po určitém čase vyhlásit vítěze za daný úsek. Příbramská rocková liga je určena pro kapely všech rockových žánrů z Příbramska, Rožmitálska, Březnicka, Dobříšska nebo Sedlčanska. Organizátoři vybírají kapely, jejichž produkce je oceněna nabídkou zajímavé možnosti další prezentace.