Vyhledávání


Kontakt

Domino - zvuková a světelná technika
Boční 482
26101 Příbram 7
telefon: 777 006 116 -----------723 763 159

E-mail: ............................rock-action@seznam.cz

Kapela Soukromey pozemek si od soutěží nic neslibuje

16.02.2011 08:11

Příbram /ROZHOVOR/ - Počátky kapely Soukromey pozemek sahají už do roku 1999. Od té doby skupina několikrát měnila obsazení, punk–rocku však zůstala stále věrná, za což si vysloužila slušnou přízeň fanoušků daleko za hranicemi okresu. 12.2.2011 7:19

            
 
                         Kapela Soukromey pozemek.
                                                      Kapela Soukromey pozemek.         

 

 

Nedávno se představila i na prvním kole soutěže Příbramská rocková liga, kterou pořádá Spolek ve čtvrtek. Soutěž má být nejen přehlídkou kapel Příbramska, ale vítěz postoupí do finále celorepublikové soutěže Skutečná liga.

První večer společně se „Soukromáčema“ zahráli i Magor City Orchestra, Invitation a jako nesoutěžní host skupina Plewel.

Kapelu Soukromey pozemek, kterou tvoří zpěvák Zdenda, kytarista Vazi, baskytarista Pája a bubeník Jirka, jsme po koncertě vyzpovídali.

Proč jste se zúčastnili Příbramské rockové ligy, co si od ní slibujete?
Zprvu jsme ani nevěděli, že se jedná o soutěž, když jsme byli pozváni, brali jsme to jako další koncertní zastávku. Pár dní před prvním kolem Příbramské rockové ligy jsme zjistili, že se vlastně jedná o soutěžní klání. My se ale hudebních soutěží zúčastňujeme rádi. To zúčastňujeme bychom vyzdvihli, protože na žádné soutěži neočekáváme nějaké velké úspěchy. Částečně je to naším vyhraněným stylem, a na druhou stranu dnes mají úspěch takové kapely, které přijdou s nejvíce originálním nápadem. Takže od soutěže si neslibujeme nic, v dobrém slova smyslu.

Jak se vám hrálo?
Hrálo se nám velmi dobře. Koncert jsme si užili, jako většinou, nálada byla super, zvuk také a většinou takovéhle komornější akce jsou lepší, než hrát před několika stovkami posluchačů. Lidi na nás reagovali dobře, za to jim moc děkujeme, protože víme, že naše muzika není a nebyla zrovna jejich šálek kávy.

Jak hodnotíte výkony ostatních?
Ostatní kapely hodnotit nemůžeme. Za prvé nám to nepřísluší a za druhé to ani není možné. Každý člověk má jiný vkus nebo názor, takže hodnocení by nebylo vůbec objektivní. Nám se hlavně líbí akce, kde je směsice stylů a žánrů, což se zde povedlo a doporučujeme takto pokračovat. I když porotě v tomto případě nezávidíme, protože například výběr jedné kapely ze čtyř, které hrají stejný styl, to je jednoduché, ale vybrat ze tří kapel, hrajících úplně jiný styl, tu jednu, tak to si myslíme, že je oříšek.

Co byste na soutěži vylepšili?
Tak jelikož je soutěž teprve v začátcích, tak se zatím nedají hledat nějaké chyby ke zlepšování. Myslíme si, že organizačně to bylo provedené v pohodě a bez sebemenší chybičky. A ještě jednou musíme pochválit i mistra zvukaře Rudu!

Myslíte, že soutěž něco Příbrami přinese?
Myslíme, že Příbrami to nic nepřinese. Ale nějaké příbramské kapele to něco přinést může. V Příbrami jich funguje nepočítaně. O některých ani my sami nevíme. Ale dalo by se o Příbrami říci, že se zde rodí i hodně dobrých kapel. Z některých jsou dnes i legendy a doufáme, že na to máme taky alespoň trochu nakročeno (smích).

Jak dlouho fungujete a jak byste popsali svůj dosavadní hudební vývoj?
Tak fungujeme zhruba dvanáct let. Někteří z nás působili už předtím v jiných kapelách. Všichni jsme začínali jako samouci, bez jakýchkoliv hudebních znalostí, takže se máme pořád co učit. Jediný Jirka má za sebou ukončený první ročník hry na klavír, no ale jako bubeník, bohužel k nevyužití. Ale po jeho dvanáctileté činnosti samouka začal chodit do hodin hry na bicí, takže se stále zdokonaluje a zlepšuje.

Proč hrajete právě to, co hrajete?
Punk–rock hrajeme, protože ho máme všichni rádi, vyrůstali jsme na něm, sami ho posloucháme, jezdíme na koncerty, občas organizujeme vystoupení i jiným kapelám, a tím že sami v kapele hrajeme, můžeme téhle scéně také ničím přispět. A co se týká našich textů, zpíváme hlavně o tom co nás pálí, co nám vadí a třeba i o tom, co jsme v našem životě zažili.

Jaké máte ambice?
Jako kapela nemáme žádné velké ambice, chceme jen dál hrát, jezdit po koncertech, užívat si zábavu seznamovat se s novými lidmi a časem nahrát další desku… Nynější sestava je asi nejlepší za dobu fungování a přáli bychom si, aby nám to takto vydrželo co nejdéle! (zmlh)