Vyhledávání


Kontakt

Domino - zvuková a světelná technika
Boční 482
26101 Příbram 7
telefon: 777 006 116 -----------723 763 159

E-mail: ............................rock-action@seznam.cz

Compromysh: V písních jsou naše názory a vidění světa

13.06.2011 16:32

8.6.2011 7:00  Autor: Robert Nusl

 

Příbram – Tři bratři, elektrická kytara, basová kytara a bicí, punkrockový styl hudby a věčně usměvaví hudebníci – to vše je charakteristické pro příbramskou kapelu Compromysh.
                  
 
                      Compromysh

Skupinu tvoří Tom, Láďa a Petr Černohorský. Ti se také zúčastnili pátého kola Příbramské rockové ligy a od poroty získali nadprůměrné celkové hodnocení. Také diváckou podporu získali poměrně silnou. Po účasti v rockové lize odpověděli členové kapely Compromysh na otázky Deníku.

Proč jste se zúčastnili Příbramské rockové ligy, co si od ní slibujete?

Je dobře, že v Příbrami někdo něco uspořádá pro příbramské kapely. To je i důvod, proč jsme se této akce zúčastnili.

Jak se vám hrálo?

Hraní bylo super. Dobrý zvuk a dobrá atmosféra. Mohla být i lepší, kdyby se v rámci Příbrami nekonaly dvě podobné akce, což jako Příbramák dost dobře nechápu.

Co byste na soutěži vylepšili?

Těžko na této akci něco zlepšit. Možná jen, kdyby bylo méně kol s více kapelami.

Jak hodnotíte výkony ostatních?

Kamarády z Alexxie známe velmi dobře, vždyť za rok jsme s nimi hráli přibližně na deseti koncertech. Je to velmi kvalitní muzika podpořená výborným zpěvem. Další kapela Head Down byla jako host. Bylo vidět, že kluci mají za sebou hodně koncertů a vědí, co hrají.

Myslíte, že soutěž něco Příbrami přinese?

Myslíme si, že asi ne tento ročník, ale do budoucna by mohlo chodit víc lidí, takže odpověď je, že určitě ano. Přinese to povědomí o méně známých kapelách příbramské veřejnosti a snad i za hranicemi okresu. Proto bude fajn, pokud pořadatelé udělají další ročníky.

Jak dlouho fungujete a jak byste popsali svůj dosavadní hudební vývoj?

Na tuto otázku je poměrně složitá odpověď. Vzhledem k tomu, že jsme tři bráchové, tak spolu hrajeme poměrně dlouho. Ale začátky Compromysh sahají zhruba šest let zpátky, kdy jsme hráli asi tak rok a pak se na čtyři roky odmlčeli. Potom jsme začali znovu hrát. Hudební vývoj je asi tento: jako malí kluci jsme hráli country muziku, Kryla a podobně. Když nám bylo „náct“, tak jsme trošku přitvrdili a poslouchali, ale i hráli spíše metal (ne ještě jako Compromysh). No a vzhledem k tomu, že punkrock není daleko od metalu, tak hrajeme to, co hrajeme. Podrobnější vývoj je na našich webových stránkách. Hrajeme v podstatě takový myšmaš těch stylů, které máme rádi.

Kdo vám píše texty a hudbu?

Až na vyjímky je to vlastní tvorba. Jsou to naše názory a vidění světa.

Jaké máte ambice?

Asi jako jakákoliv jiná kapela. Chceme, aby se na našich koncertech lidi bavili, a proto děláme maximum, co je v našich silách. Aby i texty něco říkaly, a aby si naše písničky lidé zpívali, to je pro nás největší odměna.

Kdybyste dostali znovu pozvání zahrát si na Příbramské rockové lize, přijali byste? Proč?

Jak už bylo řečeno na začátku, jsme rádi, když v Příbrami někdo zorganizuje akci pro kapely, takže naše odpověď je jednoznačná.