Vyhledávání


Kontakt

Domino - zvuková a světelná technika
Boční 482
26101 Příbram 7
telefon: 777 006 116 -----------723 763 159

E-mail: ............................rock-action@seznam.cz

Alexxia: Hrát před sedícím publikem je nezvyk

21.07.2011 15:28

16.7.2011

Autor: Václav Šimonovský

 

Příbram – Jednou z posledních kapel, která si zahrála na Příbramské rockové lize je Alexxia, metalová kapela z Příbrami, jejíž členové odpověděli na otázky Deníku.

 

                     Houslista a zpěvačka ze skupiny Alexxia.
                                    Houslista a zpěvačka ze skupiny Alexxia.
 

 

Proč jste se zúčastnili Příbramské rockové ligy, co si od ní slibujete?

Byla to zajímavá možnost zahrát si v Příbrami, kde to po zavření Motoru je s příležitostmi horší. Takže nám nešlo o soutěž, byl to pro nás dobrý koncert na domácí scéně.

Jak se vám hrálo?

Zvuk byl super, pódium dost prostorné, v tomhle směru není co vytknout. Jediným nedostatkem podle nás byly židle v sále. Hrát před sedícím publikem je trochu nezvyk.

Co byste na soutěži vylepšili?

Byl to první ročník, takže se nějaké mouchy objevily, třeba informovanost o tom, s jakým časovým předstihem máme být na místě. To ale určitě pořadatelé pro další ročníky doladí.

Jak hodnotíte výkony ostatních?

Neměli jsme příležitost slyšet všechny zúčastněné kapely, ale každá si odehrála svoje, a věříme, že si to všichni užili a zúčastní se zas.

Myslíte, že soutěž něco Příbrami přinese?

Určitě, je to oživení příbramské hudební scény, které bylo potřeba. Spousta kapel jezdí hrát hlavně mimo město, a právě Příbramská rocková liga je příležitost, jak se ukázat i tady.

Jak dlouho fungujete a jak byste popsali svůj dosavadní hudební vývoj?

Pětadvacátého června jsme oslavili koncertem na Trhovkách první výročí kapely, takže jsme poměrně mladá kapela. Od začátku jsme, kromě tragédií vynucené změně na postu basáka, ve stejném složení, takže nějaké obsáhlé dějiny vývoje kapely se popsat nedají.

Proč hrajete právě to, co hrajete?

Na to je jednoduchá odpověď. Metal máme rádi a baví nás.

Kdo vám píše texty a hudbu?

Hudba vzniká kolektivně – kdokoliv může přijít na zkoušku s novým nápadem, ostatní se už nějak napojí, a pak vidíme, jestli výsledek za něco stojí, nebo ne. Většina textů je zpěvačky Lenky.

Jaké máte ambice?

Hlavní je, aby všem vydrželo zdraví a chuť hrát, a abychom byli pořád tak dobrá parta, jako jsme teď. Hudbu děláme, protože jí milujeme. A když se to bude lidem líbít, a někdy si zahrajeme třeba na nějakém velkém festivalu, tím líp.

Kdybyste dostali znovu pozvání zahrát si na Příbramské rockové lize, přijali byste? Proč?

Proč ne? Letošní ročník pro nás byl fajn večírkem s kamarády z Compromysh, škoda jen, že se z našeho termínu musel odhlásit na poslední chvíli Nástroj Snahy, pak by to teprve stálo za to. Hudba je o pohodě. A ta na Příbramské rockové lize byla.