Vyhledávání


Kontakt

Domino - zvuková a světelná technika
Boční 482
26101 Příbram 7
telefon: 777 006 116 -----------723 763 159

E-mail: ............................rock-action@seznam.cz

Vrch: Lidé se díky lize scházejí a už tohle stačí

31.03.2011 11:16

 

Příbramská kapela Vrch na rockové lize.

31.3.2011

Příbram /ROZHOVOR/ - Třetího kola Příbramské rockové ligy se třetí pátek v měsíci zúčastnila alternativně rocková skupina Vrch.

 

Původně měla zasáhnout také do soutěže, ale nakonec hrála jako host. Na otázky Deníku odpovídal bubeník Petr Studený, kytarista a zpěvák Petr Havlina, kytarista a zpěvák David Drozda a Marek Kočovský, který hraje na saxofon a rovněž zpívá.

Proč jste se zúčastnili Příbramské rockové ligy a co si od toho slibujete?

Protože třetí březnový pátek probíhal křest knížky Mikuláše Pešty nazvané Rock´n´roll, bigbeat, rock na Příbramsku, ve které jsou zmíněni všichni současní členové Vrchu. Takže to pěkně zapadalo do konceptu večera.

Jak se vám hrálo?

Velmi dobře, hlavně díky bezvadnému publiku. Atmosféra byla v pátek večer opravdu vynikající. A samozřejmě i dalším lidem, kteří se na tom podíleli. Zvukaři, osvětlovač, pořadatelé a podobně. Věříme, že jsme si to užili nejen my.

Co byste na soutěži vylepšili?


V legraci řečeno, po zkušenosti z posledního koncertu, by to asi chtělo větší sál. A také pořád víc spokojených diváků.

Jak hodnotíte výkony ostatních kapel?

Některé kapely nás mile překvapily, to se týká i dvou předchozích kol. Je dobře, že rockové podhoubí není v  Příbrami vyprahlé.

Myslíte, že soutěž něco Příbrami přinese?

Už přinesla. Muzikanti a lidé, kteří mají rádi rockovou muziku, se každý třetí pátek v měsíci scházejí v jedné hospodě. Kdyby nic jiného, tohle úplně stačí.

Jak dlouho fungujete, a jak byste popsali svůj dosavadní hudební vývoj?

Jako Vrch hrajeme už poměrně dlouho, letos na podzim to bude sedmnáct let. Takže představovat tu nějaký vývoj by bylo na delší rozhovor než je tento. Vrch je stylově těžko zařaditelný, nejvíce mu asi sedí nálepka alternativa, která ale staví na rockových a bigbeatových základech.

Proč hrajete zrovna styl, který hrajete?

Vrch je kapela, která hraje výhradně vlastní, autorskou hudbu. Směs lidské osobnosti, muzikálního talentu, věnované, nebo taky nevěnované píle a hudebního vzdělání, nebo nevzdělání. Určitě se na člověku podepíše hudba, kterou poslouchá, kterou má rád.

Kdybyste dostali znovu pozvání zahrát si na Příbramské rockové lize, přijali byste? Pokud ano, tak proč?

Proč ne. Vždy takové akce rádi podpoříme účastí.