Vyhledávání


Kontakt

Domino - zvuková a světelná technika
Boční 482
26101 Příbram 7
telefon: 777 006 116 -----------723 763 159

E-mail: ............................rock-action@seznam.cz

Skupina Magor City Orchestra dělá muziku pro radost

16.02.2011 07:57

 Příbram - Přinášíme rozhovor s kapelou Magor City Orchestra, která se zúčastnila prvního kola soutěže Příbramská rocková liga. 

    Autor: Redakce  13.2.2011

                   Magor City Orchestra.
                                                     Magor City Orchestra.

 

Proč jste se zúčastnili Příbramské rockové ligy, co si od ní slibujete?
Rocková liga zažívá letos v Příbrami premiéru, takže jsme vlastně nevěděli do čeho jdeme. Rozhodujícím faktem k účasti, tak pro nás byli hlavně samotní organizátoři včele s Davidem Drozdou a Petrem Vašinou, které známe již řadu let a rozumíme si s nimi jak muzikantsky, tak lidsky.

Jak se vám hrálo?
Hrálo se super nejen díky zvukaři, ale také díky podpoře našeho dřívějšího dlouholetého bubeníka Tarase a dalších zpřízněných duší z „Hauzu“.

Co byste na soutěži vylepšili?
Nic konkrétního nás nenapadá, propagace i organizace akce byla mnohem lepší než jsme normálně zvyklí.

Jak hodnotíte výkony ostatních?
Kapely, které hrály společně s námi, tedy Soukromey pozemek a Invitation pro nás nejsou žádnou neznámou, už dříve jsme se potkali na společném pódiu, takže spokojenost.

Myslíte, že soutěž něco Příbrami přinese?
Příbrami jako takové asi ne, ale určitě přinese něco lidem, kteří mají rádi rockovou muziku a na této platformě mají možnost slyšet výhradně autorské kapely z našeho regionu, kterých není málo a mnohé z nich mají velký potenciál. My samotní nekoukáme na rockovou ligu primárně jako na soutěž, ale spíš jako na možnost potkat se s dalšími příbramskými muzikanty.

Jak dlouho fungujete a jak byste popsali svůj dosavadní hudební vývoj?
nevíme přesně kdy jsme se dali dohromady, ale bude to určitě víc jak před deseti lety. Od té doby jsme hráli v podstatě v nezměněné sestavě až do loňska, kdy s námi začal bubnovat místo Tarase Tomáš Hochmann. K našim osvědčeným songům chceme postupně přidávat nové skladby typické právě pro naší kapelu. Ploužáku se zkrátka od nás asi nedočkáte.

Proč hrajete právě to, co hrajete?
Vždycky jsme se snažili dělat hudbu s nezaměnitelným rukopisem a specifickými texty, což se nám snad daří, protože kapel je spoustu, ale žádná nehraje jako „Magoři“.

Jaké máte ambice?
Nikdy jsme se neřadili mezi ambiciózní kapely. Muziku děláme pro radost z ní samotné a nepotřebujeme se kvůli tomu slyšet denně v rádiu.