Vyhledávání


Kontakt

Domino - zvuková a světelná technika
Boční 482
26101 Příbram 7
telefon: 777 006 116 -----------723 763 159

E-mail: ............................rock-action@seznam.cz

Rocková liga v Příbrami i přes velkou konkurenci uspěla

27.04.2011 10:01

 

 

Tentokrát se soutěž setkala poprvé s obrovskou konkurencí, protože ve stejnou dobu mohli Příbramáci zajít na prvoligový zápas, kam přijel lídr tabulky z Plzně. Zároveň hráli příbramští Kocouři důležitý semifinálový zápas ve volejbale. Ale asi největším konkurentem byla kapela Mig 21, která zavítala do příbramského Junior klubu.

„Když jsem se dozvěděl, co všechno tentokrát lize konkuruje, měl jsem strach, že lidé kapely podpořit nepřijdou,“ uvedl jeden z organizátorů Petr Vašina.

 

Chilliguns

 


Zpočátku to skutečně vypadalo tak, že účastníci čtvrtého kola budou hrát před prázdným sálem, ale jakmile se na pódiu objevil první interpret, jako mávnutím kouzelného proutku se sál začal plnit. „Je fajn, že Příbramáci zachovali přízeň této akci,“ řekl Petr Vašina.

Jako první se tedy představila dejvická kapela Bezpatyboty, která hraje punkrockově laděný bigbeat podporovaný nekompromisním tahem houslového smyčce.

Hudebníci z Prahy sice hráli jako hosté, přesto sklízeli úspěch a připravili skvěle půdu pro příbramskou kapelu Chilliguns. Ti přitvrdili a po celou dobu svého vystoupení přiváděli publikum do varu.

Večer zakončila další příbramská kapela Strain – Throug. Přestože hráli zřejmě nejtvrdší muziku, zvedli návštěvníky ze sedadel. „Všechny tři kapely se mi líbily a věřím, že i divákům,“ komentoval vystoupení kapel další z organizátorů David Drozda.

Zdá se, že rocková liga se nedílnou součástí pátečních večerů v Příbrami. Že lidé dají přednost raději regionálním kapelám před velkou a slavnou kapelou. Dost možná je také láká fakt, že kapely, které se chtějí zúčastnit ligy, musí vystoupit pouze s vlastní tvorbou, což může být pro diváky také zajímavé.